Intimna veza iz muškog ugla

 

Jedna od vodećih sila muške energije jeste potreba da se osećaju značajnim, osećanje da su važni. Muževnost korespondira sa izazovom. Muškarci vole da se osećaju korisnim i uspešnim. Njima je glavni cilj da eliminišu i odstrane sve potencijalne pretnje za svoju porodicu, da za što kraće vreme prevaziđu sve izazove i reše problem.

I muškarci i žene poseduju obe vrste energije, i mušku i žensku. Od situacije i okolnosti zavisi koja će se izraziti. Ipak, ostaje činjenica da 80% muškaraca češće koristi svoju muževnu stranu, a 80% žena svoju ženstvenost.

Sledi nekoliko stvari koje često radimo iz svoje ženstvenosti, a na taj način uništavamo njihovu muževnost:

Jedan od razloga zbog kojih često dolazi do nesuglasica između muškarca i žene jesu različite tačke gledanja na problem. Kad je muškarac “u problemu”, njegova vodeća sila, cilj je da ga reši. Žena voli da raspravlja i razmišlja o mnogim aspektima problema. Ona se oseća frustriranom jer je on ne razume. A on je frustriran jer oseća da joj on nije potreban da bi rešila problem. Kad je žena frustrirana pribegava svom najčešće korišćenom oružju: KRITICI. A to je ono što njega najviše plaši i izaziva u njemu otpor.

Muškarac voli da se oseća bitnim, značajnim i korisnim. Kad njegova žena počne da ga kritikuje, on gubi ta osećanja i počinje da se oseća izgubljenim. U takvim okolnostima on se povlači i pre neće ništa preduzeti, nego što će rizikovati da ne uspe.

Ako vam muškarac ne pomaže u kućnim poslovima, možda je to zato što ste mu puno puta prebacili: “To se tako ne radi”. Pustite ga da odradi stvari na svoj način i svaki ga put pohvalite i cenite njegov napor. Kad ga kritikujete, vi ga omalovažavate.

Pokušajte da mu se divite, da mu stalno govorite koliko je on bitan oslonac u vašem životu, koliko vam je potreban i koliko vaša deca žele da provode sa njim mnogo više vremena. Ako želite da je ON vaš HEROJ, ponašajte se prema njemu kao prema heroju, sa poštovanjem i ljubavlju!

Ako želite da KONTROLIŠETE svog muškarca, on će se pobuniti. Provodiće više vremena na poslu, sa prijateljima gledajući sport i slično. Pod vašim pritiskom, zbog mira u kući i dece, možda će se povinovati vašim pravilima, ali će se emocionalno udaljiti i smanjiće komunikaciju na minimum. Njegov glavni cilj je sloboda, da živi bez ograničenja i kontrole. Potpuno suprotno od naše ženske želje da se sa nekim stopimo i činimo jedinstvenu celinu.
Jednu suptilnost često zaboravljamo: mislimo da smo uradile pravu stvar kad uspemo da kontrolišemo našeg muškarca. Ali ne možete verovati čoveku koji je izgubio svoju želju za slobodom. Ako ga kontrolišem ja, onda može i bilo koja druga žena. A takvim muškarcima ne dajemo poverenje!
Najbolji način da pozitivno utičete na svog muškarca je da mu pružite bezrezervnu ljubav i slobodu da bude to što jeste. Ako oseća da mu dajete poverenje, želeće da vas zadovolji na svaki način i da brine i o vama i o porodici. Kad je slobodan da misli i radi on oseća da je sudbina u njegovim rukama i pruža svoj maksimum. Zar to nije ono što će našu intimnost sa njim podići na viši nivo?

Intimnost raste kada postoji polaritet između njegove muževnosti i vaše ženstvenosti. Muškarac je najsrećniji na svetu kad ženu učini srećnom. Mi to često zaboravimo, pa mu ne pridajemo značaj. Izmore nas naše druge, svakodnevne životne brige i dileme. Naša razigranost, zavodljivost i ženstvena energija kod njega uvek bude snagu, predanost i strastvenost. Koliko ste puta u životu jednim iskrenim osmehom rešili neku neprijatnu situaciju? Naš osmeh je najmoćnije oružje koje imamo. Mi smo te koja ga našom ženstvenošću činimo muškarcem.

Pustite ih nek se osećaju jakim i sposbnim!