Napravite prvi korak – zavolite sebe

 

Postoje razne vrste ljubavi: romantična, strasna, bezuslovna, ljubav prema partneru, prema deci, prema roditeljima, prema Bogu… Ona koju najčešće zaboravljamo, najmanje je negujemo, uzimamo je zdravo za gotovo je- LJUBAV PREMA SEBI. Zašto neki ljudi zrače ljubavlju svakom svojom porom, a drugi su puni sumnji i sarkazma?
Odgovor je – ovi prvi VOLE SEBE a onda i sve ostale ljude. Da li smo vredni ljubavi? Da li zaslužujemo da volimo? Da li smo dobre osobe? Ovu su jednostavna pitanja sa tako komplikovanim odgovorima.
Pozivam vas da pogledate duboko u sebe i pokušate da nađete iskren odgovor.
Da li prihvatate sebe bezuslovno sa svim svojim manama i kvalitetima?
Da li se smejete svojim “glupostima” ili ih se stidite?
Kad neko sličan vama postane vaš prijatelj,da li ga prihvatate bezuslovno ili ga kritikujete?

Voleti sebe podrazumeva postaviti sebi visoke standarde. Tada je naše samopouzdanje na visokom nivou. Prema drugima se odnosimo sa ljubavlju i razumevanjem. Ne pravimo kompromise, donosimo odluke koje nam omogućavaju da živimo u skladu sa našim životom.
Kada se osećamo vredni ljubavi shvatamo da ona dolazi iznutra. Setite se kad ste se prvi put zaljubili. Osećali ste tu ljubav u svakom deliću svog tela, u svom srcu. Kad vam osoba koju volite kaže da vas voli osećate potpunu ispunjenost i zadovoljstvo.
Sad zamislite da vam neki kolega sa posla prema kome ste ravnodušni, kaže da vas voli. Ne osećate ništa, možda samo odvratnost. Zašto? Zato što u svom srcu nemate ljubavi za tu osobu.

KAD LJUBAV DOLAZI IZNUTRA,VOLJENI SMO I VOLIMO, NE PLAŠIMO SE DA ĆE NAM NEKO OTETI LJUBAV NITI DA ĆEMO JE POTROŠITI. KAD VOLIMO SEBE, VOLIMO I DRUGE I ONI NAM UZVRAĆAJU LJUBAVLJU.

Da li se prema sebi ponašate onako kako biste voleli da se drugi prema vama ponašaju?
Hranite li se zdravo?
Rekreirate li se redovno?
Zabavljate se?
Volite posao koji radite?
Započinjete svoj biznis?
Strasno vodite ljubav sa partnerom?
Odlazite redovno na odmor?
Opraštate sebi?
Opraštate drugima?
Odmarate se čitajući knjigu?
Radite na svom braku,vezi?
Razmišljate o drugom partneru?

Razne su mogućnosti. Najvažnije je ŠTA RADITE?
Da li se uzdržavate od sebe misleći da niste dovoljno dobri?
Šta treba da se desi da se osetite vrednim ljubavi prema sebi? Kada ćete preduzeti taj prvi korak ka ostvarivanju života za kojim čeznete?