Zašto su neke dobre i lepe žene same?

Najčešće greške u partnerskim odnosima

Ako pogledate oko sebe i obratite pažnju na svoje prijateljice ili rođake , verovatno ćete pronaći neku koja je jako dobra osoba, divna u svakom pogledu, lepa, fizički privlačna. Ali, sama. U velikom gradu postoje stotine različitih priča, a kad o njima malo bolje razmislim, razlozi zbog kojih su neke osobe same, mogu se svrstati u nekoliko kategorija.
1. ŽENE SU KOMPLEKSNIJE OD MUŠKARACA
Ako znamo kako da inspirišemo muškarce, razumemo ih i poštujemo, lako od žabe poljupcem dobijemo princa. Ali, često se dešava da od princa poljupcem dobijemo žabu. Muškarci su biološki određeni da nas zaštićuju, brane i služe nam. Bolje je da im pomognemo da iz sebe izvuku ono najbolje, nego da ih stalno kritikujemo i ukazujemo im na ono što ne valja. Muškarac je vođen logikom i razumom. Kad ima problem rešava ga što jednostavnije. Žena se lako uznemiri i uzbudi. Često u vezi s nečim što njemu izgleda vrlo jednostavno i rešivo.
2. Mnoge moje klijentkinje su jako uspešne žene, obrazovane, ali ne mogu da privuku pravog muškarca. Ironično, njihov uspeh je često posledica PRETERANE KOMPENZACIJE. Duboko u sebi sumnjaju u svoje vrednosti i dokazuju se uspesima u poslu. Ovo se dramatično uvećava ukoliko su razvedene ili samohrane majke. Brinući o sebi i o deci, ceo dan provode jačajući svoju “muževnu energiju”, energiju osvajača i postizača. Tako uspešno plaćaju svoje račune, ali imaju problem da se vrate u svoju ženstvenost. Ako sve možete same, kad vas muškarac upozna, neminovno se zapita koja je njegova uloga. Osim ako naravno u partnerki ne traži mamu.
3. Da li vas privlače muškarci koji su nedostupni ili se loše ponašaju prema vama? Ulazite u takve veze nadajući se da ćete baš vi biti ta koja će mu magično pomoći da postane onaj idealan muškarac koji je vama potreban? Činjenica je da NISTE SVESNI SVOJE PRAVE VREDNOSTI. To je posledica dva osnovna uslovljavajuća straha: strah da niste dovoljno dobri i strah da vas zbog toga neće voleti. Činjenica je i da MUŠKARCI NE CENE ŽENE KOJE IM DOZVOLJAVAJU DA SE PREMA NJIMA PONAŠAJU LOŠE.
4. Muškarca jako odbija kad POKUŠAVATE DA GA PROMENITE. On se trudi da vas impresionira, a vi mu govorite o njegovim lošim navikama, manirima, oblačenju. To ga vređa. Ljudi vole da su primećeni, da ih prihvatate onakvima kakvi jesu. Stavite se na njegovo mesto, da li bi vam se dopalo da se on tako ponaša prema vama?
5. Osnova ženstvenosti je BRIGA OMUŠKARCU, stavljanje njega na prvo mesto. Potrebno mu je da mu se pruži, da se razume njegov jezik ljubavi i da on vrednuje ono što dobija. Često žena daje ono što ona misli da je potrebno (uverenja iz primarne porodice ). Npr. čisti i održava kuću vrlo pedantno, onda bude umorna kad bi on želeo da zajedno provode vreme. Njemu nije bitna urednost, njoj jeste. Osnova muževnosti je da obezbedi i zaštiti, da uzvrati. Ukoliko žena ne pruža, njemu je jasno da je ona više zainteresovana za uzimanje .
6. Kad muškarac razmišlja o budućnosti sa vama, ON JE UVEREN U TO DA JE NJEGOV NAJBOLJI INTERES UJEDNO I VAŠ. U svojoj urođenoj želji da vas štiti (svaki dobar muškarac u sebi ima malog dečaka koji je heroj) dao bi svoj život za vas. Mora da veruje da je to obostrano. Žena često posle jednog poljupca, vođenja ljubavi ili lepo provedenog dana smatra odnos vezom. Njemu je potrebno više vremena, ima drugačije kriterijume i veliku POTREBU ZA SLOBODOM. On će se posvetiti i odustati od te slobode onda kad bude potpuno uveren da je odnos sa vama mnogo bolji od svega ostalog. Pustite ga da vas osvaja i dokazuje se.
7. ZABAVLJANJE JE TAKMIČENJE
I muškarac i žena žele da budu sa partnerom KOJI ČINE DA SE OSEĆAJU KAO DA SU IZVUKLI PREMIJU NA LUTRIJI. Idealno je kad oboje osećaju da su voljeni i poštovani takvi kavi jesu i kad dobro odgovaraju jedno drugom. Ako tražimo partnera koji će mi pomoći da se osećam „potpunom“, onda je to u startu loše. Potpunom se osećam kad sam sa samom sobom dobro i dovoljno. Onima koji ulažu u poznavanje i prihvatanje sebe, nije potreban partner da „zacele rane“. Njima je jasno kako da se efektno povežu sa drugim ljudskim bićem .

U radu sa stručnim licem postižete upravo ovo: UPOZNAJETE I PRIHVATATE SEBE DA BISTE SE BOLJE POVEZALI SA DRUGIMA.